Hoe maak je een voedende kruideninfusie met brandnetel?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zoek wat verse brandnetels om je heen. In Ierland beginnen ze half maart op te duiken en ik kan er gedurende de zomer patches van vinden. Snijd ongeveer 10 - 20 cm van de toppen van elke plant af.

Let op: pluk geen brandnetels vanaf de kant van de weg, want die bevatten dan vervuilende stoffen uit uitlaatgassen enz.

Kies alleen de bladeren die in goede staat zijn en er gezond uitzien. De brandnetels groeien weer aan. Een tip: raak de bladeren met opzet stevig aan en ze zullen je niet prikken! Of draag handschoenen en gebruik een schaar.

Spoel de brandneteltoppen in koud water. Doe ze bij voorkeur in een glazen pot met deksel. Dit is een pot van een liter en ik heb ongeveer 35-40 brandneteltoppen toegevoegd. Je kunt ook gedroogde brandnetels gebruiken.

Voeg kokend heet gefilterd water toe om je glazen pot te vullen. Sluit het deksel.

Laat de brandnetels 8-10 uur trekken. Niet langer of ze zullen verslechteren. Zeef het plantmateriaal eruit en bewaar het geïnfuseerde water. Zet in de koelkast. Dit duurt maximaal een week.

Ik drink elke ochtend en avond een kopje en voel me volledig nieuw leven ingeblazen! Brandnetels hebben zoveel voedingsstoffen en enorme gezondheidsvoordelen. Ze bevatten veel calcium, vitamines en mineralen.

Andere toepassingen voor het oogsten van je brandnetels: hak ze fijn en gebruik ze in soep of wokgerechten (ze smaken naar spinazie) of gebruik ze in groene smoothies. Ik maak graag brandnetelchips (zoals boerenkoolchips) yumm!

Hier is een link naar de blog van Susun Weed, waar ze de vele voordelen van brandnetelinfusie beschrijft. http://www.susunweed.com/herbal_ezine/October08/healingwise.htm


Bekijk de video: DIY: voedende crème zelf maken


Vorige Artikel

Hoe maak je een 'sock it to me' groene smoothie

Volgende Artikel

Hoe maak je kerstversieringen?