Hoe paalappam-keralan kanten rijstpannenkoek te kokenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Deze pannenkoek is temperamentvol. Het heeft de juiste ingrediënten, temperatuur en keukengerei nodig. Gebruik voor het beste resultaat rauw rijstmeel. Begin met het weken van de rauwe rijst (basmati) de avond ervoor.

Week de rijst minimaal 5 uur. Was de rijst twee keer. De geweekte rijst maakt het malen makkelijker. Als je een elektrische grinder gebruikt, mag je het water bewaren. Als je een vijzel en stamper gebruikt, giet je de rijst af

Stamp de geweekte rijst zo fijn mogelijk, sommige mensen vinden het een beetje korrelig. Een goede appam heeft echter het beslag nodig om glad te zijn, daarom is fijngemalen beter.

Plaats de gemalen rijst in een diepe metalen kom. De kom moet diep zijn zodat het beslag kan gisten en rijzen.

Meet 1 kopje lauw water af voor de gistoplossing. Ik gebruik gist als alternatief voor grog (alcoholisch kokossap), dat traditioneel als rijsmiddel wordt gebruikt.

Voeg 1 tl suiker en de gist toe.

Laat dit 10 tot 15 minuten schuimen.

Dit is hoe het eruit zag

Nu voor de pasteuze oplossing (kurukku / kappi). Het doel van deze oplossing is om het fermentatieproces te versnellen. U kunt 1/4 kopje gekookte rijstblitz toevoegen met 1/2 kopje water.

U kunt ook 1/4 kopje griesmeel toevoegen aan 1/2 kopje water

Meng goed. Het zou hierop moeten lijken

Kook het tot het dik is en lijkt op papperige babyvoeding

Laat het nog wat koken en indikken

Voeg het pasteuze mengsel toe aan de gemalen rijst.

Voeg ook het gistmengsel toe en roer goed

Dit is hoe het eruit ziet. Om de gist te laten fermenteren, laat je het 6-8 uur op kamertemperatuur staan, een nacht is goed.

Merk op dat alle kleine belletjes naar voren zijn gekomen. Dit is nadat de gist 4 uur zijn magie heeft laten doen.

Verwarm in de winter de oven matig gedurende 5 minuten en schakel hem uit. Plaats het beslag erin en sluit de deuren

Dit wordt een "appachetty", kadai of appam wok genoemd. Dit moet goed gekruid zijn voordat je deze pannenkoek gaat bereiden. Een deksel voor deze wok is ook essentieel.

Het beslag dat je nu hebt kun je goed bewaren in de koelkast. Dit is het masterbeslag, hieruit gaan we een secundair beslag bereiden dat het beste direct kan worden gekookt en niet wordt bewaard.

Voeg voor het basisbeslag een halve theelepel zout & 1/4 kopje water & 1/4 van het masterbeslag toe. Voeg voor een knapperige pannenkoek 1/4 theelepel bakpoeder toe. Als je van de ei-versie houdt, voeg hier dan een geklopt ei aan toe.

Verhit nu de kadai, vet deze in met olie. Schep een lepel van het secundaire beslag. Houd beide hendels van de wok vast. Draai het in één richting. Het zal dun zijn aan de rand en dik in het midden. Plaats een deksel.

De vlam moet laag zijn en we zijn op zoek naar een gebakken pannenkoek. Til nu het deksel op en zet het vuur hoger om de randen krokanter te maken. Als dit klaar is, verwijder je de pannenkoek.

Kook alleen deze kant. Draai het niet om. Een goede appam moet tijdens het koken veel gaten in het midden hebben, dit maakt een luchtige pannenkoek.

Ik serveer dit graag met een half kopje lichte kokosmelk, een half kopje water en roer er 4 eetlepels suiker door. Eet smakelijk


Bekijk de video: Gezonde Havermoutpannenkoeken!


Vorige Artikel

Hoe maak je een 'sock it to me' groene smoothie

Volgende Artikel

Hoe maak je kerstversieringen?