Hoe maak je een perfecte kop koffie met een AeroPressWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ten eerste heb je een conische maalschijf nodig om een ​​gelijkmatige maling te maken (handmatig of elektrisch). Vervolgens heb je verse bonen nodig om te malen. Ten slotte heb je (natuurlijk) een AeroPress nodig.

Tijd om de bonen te malen. Gebruik je AeroPress-schep en plaats 2 volle scheppen bonen in de molen. Je moet op dit punt ook 10 - 12 ons gefilterd water gaan koken.

Zet je molen op een medium fijne maling. Misschien vindt u uw maling wat fijner, maar zorg ervoor dat u het niet te fijn maalt, anders wordt het moeilijk om het water er doorheen te persen.

Plaats je filter in de dop en schroef de kamer vast.

Plaats de geassembleerde kamer over je favoriete koffiemok. Als u een reisbeker gebruikt, kunt u de trechter onder de kamer gebruiken om indien nodig naar beneden te lopen.

Rond de tijd dat uw water begint te koken, trekt u het van de brander. Je zoekt een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Giet voldoende water in de zuiger om hem net boven de 2 markering te vullen.

Gebruik een klein beetje van dat water om het filter nat te maken. Vergeet dit deel niet. Proberen door een droog filter te persen is een recept voor een ramp.

Giet je maling in de kamer. Ik gebruik graag de AeroPress-trechter om de rotzooi te verminderen.

Nu gaan we de grinds nat maken. Giet ongeveer de helft van het water in de zuiger om de maling te verzadigen.

Je zult ze zien "bloeien" en een sterk koffiearoma afgeven. Wacht ongeveer 15 seconden en blijf de rest van het water erin gieten.

Neem nu na ongeveer 15 seconden je peddel en roer het mengsel ongeveer 10 seconden op en neer, links en rechts. De peddel is niet lang genoeg om het filter te raken, dus wees voorzichtig.

Steek de zuiger ongeveer een halve inch in de kamer en maak hem recht.

Duw recht naar beneden op een vaste plaats. Het duurt ongeveer 30 seconden om bij de 2-markering te komen.

Precies tussen het 2-teken en het 3-teken zou je een gesis moeten horen. Dat betekent dat al het water door de grinds is geduwd en je bent klaar.

Wat je op dit moment in de beker hebt, is in feite een 2 ounce espresso. Je kunt het nu drinken, maar de meeste mensen genieten van iets meer volume. Laten we er nu een Americano-koffie van maken.

Giet wat van het resterende hete water in je mok. Meet 6-8 oz af met een maatbeker als je nog niet weet hoe het eruit moet zien in je mok. Hoe minder water, hoe sterker de beker zal zijn.

U bent klaar! Veeg je AeroPress af, roer er eventueel een beetje suiker doorheen en geniet van een perfect, handgemaakt kopje koffie.


Bekijk de video: Hoe maak je de perfecte kop thee?


Vorige Artikel

Hoe maak je een 'sock it to me' groene smoothie

Volgende Artikel

Hoe maak je kerstversieringen?