Espresso maken op een hendelpersmachineWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hefboommachines zijn kieskeurig, dus benodigdheden zijn belangrijk - vooral de molen en bonen. De Rancilio Rocky die u hier ziet, is een goedkope optie die een gelijkmatige espresso kan produceren.

Controleer voor elke sessie het waterpeil in de tank met behulp van de watermeter. Op deze foto ziet u de meterstand voor een volle tank.

Als de tank bijna leeg is, schroef dan de tankdop los en vul deze met water. Een kleine trechter is hier handig. Let op de watermeter om de tank niet te vol te laten lopen. (Het heeft ruimte nodig om stoom te maken!)

Plaats de tankdop terug - knus maar niet overdreven strak.

Zet nu de machine aan en begin met het maken van stoom!

In ongeveer 10 minuten bereikt de druk 1 bar. Controleer uw manometer of wacht tot het kook- / knutselgeluid vanuit de tank stopt.

Vul de trechter met je favoriete boon en zet de molen laag genoeg voor een fijne espresso. Op de Rocky begin ik met 14-15 voor de meeste bonen en pas ik waar nodig aan om de trek te perfectioneren.

Helaas is de druk meestal een valse druk. Ontlucht de druk met behulp van het stoompijpventiel en laat het opnieuw opbouwen tot 1 bar. Herhaal deze cyclus totdat de stoomdruk stabiel is.

Een koude portafilter maakt een belabberde eerste espresso. Verwarm het voor de eerste keer trekken met heet water. Het onder een warmwaterkraan laten lopen werkt prima. Of doe een lege trek (geen koffie) aan de machine.

Vul de warme filterhouder met versgemalen koffie. Maal net genoeg zodat je een klein bergje koffie bovenop hebt.

Gebruik uw vinger om de maling voorzichtig vlak te maken, zodat de mand helemaal vol met verse maling is. Ik gebruik graag een two-pass of circulaire sweep om er zeker van te zijn dat er geen gaten zijn.

Druk met een koffiestamper de maling stevig en gelijkmatig naar beneden. Hoe hard u drukt, hangt af van hoe fijn u koffie heeft gemalen. Experiment. Een stevige draai aan het uiteinde helpt eventuele verdwaalde malen te egaliseren.

Vergrendel en laad. Laad de filterhouder met het handvat net voor 9 uur en draai om te vergrendelen op de 7 uur-positie.

Maak je espressokopje klaar! Net als de filterhouder, zal een warme kop u het beste van dienst zijn. Ik verwarm de mijne voor door ze tijdens de voorbereiding op de machine te laten rusten - op deze manier.

Na al dat harde werk is het eindelijk tijd om de espresso te trekken! Plaats de beker zodat deze beide stromen van de filterhouder opvangt.

Begin met trekken door de hendel helemaal omhoog te brengen. Als de maling en aanstampen goed zijn, heb je een vertraging van 3-10 seconden voordat de eerste druppels vallen. Wacht daarop voordat u stevig en stabiel drukt.

Een goede pull duurt meestal 22-25 seconden. Laat de koffie ervoor werken. Succes zit hem in de prachtige creama die hier aan de rand van de beker wordt getoond. Bonen, malen, stampen en trekken, al het werk in harmonie voor perfectie.

Espresso maken maakt een zooitje. Sla het opruimen niet over. Leeg je puck in de compost of in een handige tamp box zoals deze. U hoeft de mand niet af te wassen voor de volgende kop. Onthoud dat een warm filter het beste werkt.

De Italianen zeggen dat er 5 M's zijn om espresso te maken. Bean, grind, tamp & hand zijn de eerste 4. De 5e is Onderhoud. Zorg goed voor uw machine en hij zal goed voor uw koffie zorgen!


Bekijk de video: How To Use the Bialetti Venus Moka Pot Espresso Coffee


Opmerkingen:

 1. Ermanno

  Tot wanneer?

 2. Amir

  Handige gedachte

 3. Izreal

  Dit onderwerp is jammer over onze site

 4. Ashburn

  Ik denk dat je geen gelijk hebt. We zullen bespreken. Schrijf in PM, we zullen communiceren.

 5. Boreas

  Ze kreeg bezoek van gewoon een geweldige gedachte

 6. Cecrops

  Dit is geweldig!

 7. Gardagore

  Natuurlijk. Al het bovenstaande is waar.Schrijf een bericht


Vorige Artikel

Hoe waszeep te maken

Volgende Artikel

Hoe maak je 2 speeltafels van een ikea commode